2018. február 8., csütörtök

2018.02.08. 14. Nap Wadduwa - Colombo

Szóval ma már indulunk haza a paradicsomból. Na nem közvetlen, de most már minden estével közeledünk haza.
Hazafelé is 2x kell átszállni, elég sok átszállási időkkel. Így volt olcsóbb a jegy, illetve jobb is megszakítani az utazásokat. Minden "állomáson" töltünk még egy estét. 
Tegnap az eső után elmentünk a boltba,Ádám vágyott már a főtt tojásra,szóval ma az készült reggelire. Az első alkalom volt, hogy a tuktukos le akart húzni, mert amit eddig 90 rúpiából megjártunk,most 500-t akart, de mondtuk,hogy ok 200, mert szakad az eső,és a boltnál is megvárt.
Reggeli után össze csomagolni,kicsekkolni és napozni. Maradtunk még fürödni és pihenni a parton,meg nyűgösködtem,hogy még nagyon maradnék.
Ebédelni már Colomboban szerettünk volna, így hívtunk azzal a tuti alkalmazással egy kocsit és bevitettük magunkat a központba. A kinézett kávézó felújítás miatt zárva volt,  úgyhogy ma sem iszunk jó kávét. Sri Lankán még nem ittunk normális kávét!!! Forróvízzel le van öntve a darált kávé, hozzá a tej és igyad! Szóval ha legközelebb jövünk,biztosan hozzuk majd az aeropresszt. Ha van valami ami hiányzott az otthoni kényeleből az a kávé gépünk. Viszont a szervírozás mindig tökéletes volt, szép porcelán készletben szolgálták fel. Mivel már a nagy táskával vagyunk, így nem kísérleteztünk, mentünk a Bearfootba ebédelni. A múltkor is bevált, mesés a környezet, ráadásul Anushreenak kinéztünk egy Picasso színezőt, azt most megvesszük neki. Merthogy igazi művész, 6 évesen ilyen érdeklődése van. Altaf munka után felvett minket, mentünk hozzá. Ő nyugisabb, mint a többi tabler, nem is baj, utolsó esténk Sri Lankán, jobb lesz ez így.
Altaf a szüleivel él,pedig felesége van és sikeres vállalkozó, megújuló energiával foglalkozik. Tőle tudtuk meg, hogy itt a családoknál az a szokás, hogy egy gyerek a szülőkkel marad,vagy maximum a szomszédba költözik. Meg kell hogy mondjam, hogy sose voltam még ekkora házban,három szintes volt, mi a 2.emeleten kaptunk egy vendégszobát saját fürdővel. Nagyon szépen volt berendezve,mondjuk itt mindenki minimálba nyomja,valószínű ezért tetszik. 
Kiültünk a tetőteraszra,gintonicoztunk,és néztük a mai vihart.
Vacsorázni egy elegáns étterembe mentünk, ( Art Gallery coffee)  melyet Amit ajánlott, illetve az itteni Tablerek is nagyon jónak tartottak. Csatlakozott hozzánk még 3 tabler és az egyik tabler felesége is. Hangulatos,nyugis este volt, nagyon élveztük,főleg a mesés csokoládé desszertet. :-)
Ok, be kell ismerni, hogy bejött ez a currys élet, mindig jókat ettünk.
Mind az indiai, mind a Sri Lankai emberek, nagyon szeretik a nasit. Az utcán is egymást érik a bódék,a boltokban több sor édesség van. Nekem ez a mennyország,de Ádám azt mondta otthon tiltó listás lesz minden, ami hizlaló :-D Ádám pedig ha kell akkor igazán szigorú.. :-)
Holnap indulunk Delhibe....



Kedvenc virágom

Utolsó Colombói ebéd

Vacsorahelyszín

Altafnál a szobánk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése