2023. január 27., péntek

6. nap Délelőtt Costa Adaje- délután Santa Cruz

Flórián mindig tud időziteni,  anno az első foga Olaszországban jött ki, majd Máltán tanult meg járni és úgy néz Ki,hogy a 17. fog Spanyolországban fog kibùjni. Ami persze zavart,  sokszor felsìròs éjszakàkkal jár.  Na sebaj,  de legalább szép helyen vagyunk. 
A beszéddel is pròbàlkozik, egyre több szót hallunk tőle, de igazából szerintem tudna ő, csak nem akar,hiszen az új szavakat is csak új elejti és ha kérjük, hogy ismételje meg akkor már nem hajlandó. 
Délelőtt a fiúk a szálláson szaladgàltak amíg én összepakoltam, hiszen délig ki kell jelentkezni. Nekünk ez alvásidőben nem túl jó,de végül úgy döntöttünk, hogy a recepción hagyjuk a bőröndöket és lemegyúnk a partra még,  majd reméljük babakocsiban ott alszik egy jót.  Végül így is lett,  amíg mi ebédeltünk Flórián aludt 1,5 órát babakocsiban.
Kellett is a pihenes neki,hiszen most nagyon kalandos utazás vár ránk. 
Utazunk a következő szállàsra a fővárosba Santa Cruzba, ami nagyjából 50 km tőlünk,viszont a szigeten elég drága a taxi,így buszozunk. Ezzel csak az a baj,hogy a menetidő 1,5 òra és 2x kell àtszàllnia. Na lássuk! 
Szerencsére az első busz a hotel előtti buszmegállóban indul, ezen csak 20 percet utaztunk, viszont elég sok lett a cuccunk,  plusz a babakocsi, itt le kell inteni a buszokat csak úgy állnak meg és be kell tenni a csomagokat is alulra, szóval mutatvány ez,főleg gyerekkel. Szerencsére az első átszállással 20 percet kellett csak várni, majd jött is a busz. Befoglaltuk a hátsó ülést és ràgcsàval, innivalòval és a Mikulás, Mikulás öreg Mikulás éneklésével el is telt az óra utazás.  Se nyafi, se mászkálós, hol az én, hol pedig az Ádám ölében ült Flórián.  
Mikor megérztünk Santa Cruzeba, már picit unta,hogy egy harmadik buszra is fel kell szállni, de végül az egyetlen utas, aki velünk utazott, kiderült, hogy pár szót tud magyarul, (mert az anyósa magyar), na ő elszòrakoztatta Flóriánt és végre megérkeztünk a szállásra.  
Itt már apartmanban vagyunk,  annyira bírom,hogy Flórián is mindig mindent leellenőriz, ha új helyre érkezünk.  
Az időjárásról annyit,hogy itt inkább tavaszi idő van , ami olyan 22 fokot és napsütést jelent, viszont fúj a szél, így inkább melegebben öltöznek fel. 
A szállás mellett egy mesés park van a Parque Garcia Sanabria, le is mentünk rögtön,remélve, hogy találunk benne játszóteret ,ami persze, hogy volt. Maga a park hihetetlen dús növényzettel van beültetve, kaktuszok,pálmák,  egzotikus növények. Sok szökőkút és egy virágokból készült òra is van a parkban.Este még vettünk vacsira és reggelire kaját egy kisboltban, ilyenkor helyi dolgokat veszünk, hogy azzal is közelebb legyünk a gasztronómiàhoz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése