2018. január 25., csütörtök

Az utolsó simítások

Azt ugye tudjuk,hogy repülőjegyek lefoglalva! A foglalástól számítva  pontosan 1 hónap van hátra,addig viszont van tenni való. 
Igazából a java részét Ádám intézi,hiszen általa lesz a Round Table szállásunk,illetve angolból is ő a profi, így a vízum intézés is rá maradt. (igazából minden ami fontos, azt Ádám intézte el )
De szedjük is  pontokba.

Vízum: mivel két országba megyünk,így sajnos két vízum kell.
Mindkét országban interneten űrlap kitöltésével, pénz elutalásával 2 nap alatt kész is volt. 
Fél évre kaptuk és 2x léphetünk be az országba. Persze voltak érdekes kérdések, de egy idegen kultúrával rendelkező országnál nem lepődünk meg. 

Biztosítás:  Meglévő Európai biztosítás kibővítése Világ csomagra.

Gyógyszerek: házipatika :-) Láz és fájdalom csillapító,hányásra,  hasmenésre,görcsoldó,puffadás,sav lekötő, szén tabletta,  allergia gyógyszer. Utóbbi picit túlbiztosítva( gyakorlatilag egy Sri Lankai kórházban nincs ennyi gyógyszer szerintem) ;-)

Védőoltás: kötelező nincs,ajánlott azok amik bárhol máshol. Higiéniára kell figyelni (arra fertőtlenítők széles választéka nálunk lesz) és nem lehet baj.  Mi nem oltattuk be magunkat semmi ellen, Hepatitis A, B itthon is lehet, a többi kórság viszont inkább a vadonban gyakori. Maláriát a moszkitók terjesztik, az ellen itthon is vettük pár dolgot, illetve kint lehet erre kapni hatásosabb riasztókat.
Poggyász: mivel kalandos, aktív utazás lesz, így túra zsák. Sok helyre fogunk kirándulni így, célszerű olyat amit pl. a TukTuk-on ölbe tudunk venni. Az sem  utolsó, hogy a gurulóst sok helyen nem is tudnánk húzni, az utcai szeméttől.

Útlevél: Természetesen szükséges.Ádámnak van,  én 1 hét alatt elintéztem, bár a rajta lévő fényképem alapján nem biztos, hogy beengednek :-D

Pakolás: mivel hosszabb időre megyünk ezért ruha kellene bőven viszont a hátamon kell cipelni minden súlyt, ezért nem egy divatbemutató lesz.  :-)
Alapból gazdaságilag nem egy fejlett ország,ezért be is kell illeszkedni,mert a fehér bőrünkkel nem biztos,hogy észrevétlenül el tudunk majd vegyülni. :-D
Szóval bikini, pár rövid gatya és póló, 1-2 meleg cucc,túra cipő, napszemcsi, esőkabát és meg is van.
Hát most "röviden"  ennyi. :-)
Többen kértétek,hogy legyen ilyen része is a blognak és tádám,itt is van. 

17 óra múlva  indulunk,de még itt ülök munkában, Ádám is dolgozik még,  szóval izgulni még nem tudunk,hisz fel sem fogjuk mi vár ránk nemsokára!
Azt tudom, hihetetlenül boldog vagyok! 



1 megjegyzés: