2018. január 27., szombat

2016. 01. 27. 2. Nap -Érkezés Delhibe

Az utazás tényleg olyan hosszú volt, mint ahogyan hangzik is. De egy kicsit tudtunk aludni.
Landolás után vizum bemutatása, ujjlenyomatvétel és fénykép készités, pecsét az útlevélbe és mehetünk a csomagokért.
Közben Amit az indiai Round Table ismerős írt, hogy ma épp nincs olyan szmog, hogy ne lehessen közlekedni, így kijött értünk a reptérre. Meglepetésként kihozta a kislányát is,aki ugyanolyan izgatott volt,mint mi.
Első ámulat a közlekedés. Itt tényleg mindenki úgy megy az úton ahogyan akar. Rengeteg jármű és ember, na meg kóbor kutya van az úton.
Megérkeztünk Amithoz, egy hatalamas társasházban lakik a 23.emeleten. Szép otthon,rengeteg festménnyel a falon, egyébként egy galeriában dolgozik. Igazi Indiai tartalmas reggeli volt,  minden finomsággal. A feleség is nagyon aranyos,igyekszik a kedvünkben járni.
2 napja összesen nem aludtunk 7órát,de itt az időeltolódás miatt már 11 óra, így irány a város.
Amit vitt be a városba, mert ők viszonylag messze laknak a kertvárosban. Ma szabadjára engedett minket, de minden tanáccsal, infóval ellátott,mit mi után nézzünk meg, hogyan és mennyiért jussunk el Aból B-be.
Fogott nekünk egy Tuk Tuk-ot és irány a város. 
Rengeteg ilyen jármű van, ezzel a legolcsóbb közlekedni és hát van egy őrült hangulata.
Az árakról annyit, hogy a legdrágább fuvardíj 100 rúpia volt, ami 400 Ft. Ez kb fél óra utazás,  kb 10 km. Na de mi így is drágábban utaztunk, mivel európaiak vagyunk. Alkudni pedig így is kell, mert nekik ez már zsíros biznisz :-D
Elsőnek Humájun császár síremlékét néztük meg. Hatalmas sor végére beálltuk,mire jött egy őr,hogy come on, come on és máris előre vitt a kasszához. Mint kiderült nem azért mert olyan jófej, hanem,mert indiai belépő 20 rúpia/fő, és minden más nemzetiségnek 500 rúpia /fő. Na ez a biznisz!
Cserébe nem kellett sorban állni, és így is 2000 Ft volt a belőpő.
Óriási park fogadott,  minden részletében kidolgozott épület. Ez olyan kicsit,mint egy mini Tai Mahal.
Következő állomás a shopping city,bár vásárolni nem akartunk, de mondta Amit, hogy ott kezdjünk,mert rá kell hangolódni az indiai élétre. Pedig ez egy pucc bevásárló rész. Ő ajánlott egy éttermet, de hiába kerestük nem találtuk. Majd egyszercsak végre valaki rájött hogy mit is keresünk, és bevezényelt egy ajándékboltba, kiderült a bolt harmadik emeletén van az étterem. Húh ebéd :-D Ádám currys csirkét evett, én most még nem merek kisérletezni, így lasagnet kértem. 
Hihetetlen, hogy Indiában ettem életem legjobb lasagnejét! :-o. :-)
Túl az első indiai sörön és kávén folytattuk útunkat tovább.
A modern művészetek múzeuma Ádám óhaja volt, én nem nagyon vagyok oda az ilyenfajta művészetekért, de nem árt művelődni!  :-) Itt is hasonló volt a nemzetközi belépő 20/500 rúpia...
A nap nagy része lement,  18:00-ra beszéltünk találkozott Amittal a munkahelyén, felvettük a kislányát Anushree-t a nagyszülőktől, majd írány vacsora.  Pont most van Delhiben egy stree food rendezvény, így tényleg megismerkedhettünk az indiai konyhával.
Egy hatalmas körcsarnokban volt a rendezvény, koncert,buli, kaja.
Uhh pedig úgy indultunk, hogy csak alvásra van szükségünk.
Megkóstoltuk a kislány kedvenc tésztáját,  pasta with white sauce, ami fokhagymás tészta nagyjából. Csirketekercs,zöldségek, mindenből kicsit. Itt minden csipős, szerintük csak picit fűszeres. :-D
Este 10 óra van,megyünk haza a családdal. Azt írom,hogy haza mert tényleg olyan vendégszeretettben van részünk, hogy leírhatatlan.
Anushree persze elaludt a kocsiban,lefárasztotta a sok izgalom, mi még Unicum szilvázunk a szülőkkel.
Tartalmas nap volt ez a mai. Hihetetlen milyen jófejek itt az emberek.
Hihetetlen, hogy Indiában hajtjuk álomra a fejünket.
Bocsi ha valami érthetetlen, vagy épp nem helyes, de hulla fáradtan írok :-)

Szobánk Amitéknál

TukTuk élmény

Ebéd az ajándékboltban

Megpihenve Amitéknál

TukTuk a TukTukból

Humájun császár síremléke

Street Food fesztivál

Street food fesztivál party


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése