2019. április 12., péntek

2019. 04.02 Kedd 6.nap

Ma reggelre már igazán megszoktuk New Yorkot, mára sikerült az időeltolódáson is túl lenni, ja és az eddig megtett kb 50km-t is érezzük már a lábunkban. A hotelben egyébként van reggelink, na itt aztán bemutatkozott az igazi Amerika. Minden mű: a tojás, a hamburgerhús, a muffin, a gofri, kenyér minden :D Még, jó hogy volt gyümölcs. A hűtőben csökkentett zsírtartalmú tej 3,2 %-os, a cukros müzli a biztonság kedvéért még porcukorral le van szórva. Azért minden reggel ettünk valamit ott, mert az energia kellett és hát ilyen cukorlökettel elég sokáig eljutottunk.
Ma már kényelmesebbre vettük a figurát, metróztunk egyet. Nagyon vagány szürke metrók vannak, bár nekem picit csalódás volt, mert túl nyugis volt :)
Első állomásunk a 2001. szeptember 11. emlékhely volt.Csak ott álldogálni is borzasztó. Rengeteg ember volt, mégis annyira nagy csend. Van egy emlékmúzeum is, ahová azért nem szerettünk volna bemenni szomorkodni, viszont Bora mesélte, hogy a belépő árát a károsultak kapják, illetve a dolgozók olyan emberek akik túlélői voltak annak a borzasztó tragédiának.
A World Trade Center mellett van egy pláza, ahol már Ádám korábban járt, és állítólag ott van a világ legszebb ing üzlete. Szóval a fiúkat el is veszítettük ott, de lényeg, megvan Ádám esküvői ingje és nyakkendője. Mi Borával csak leültünk, néztük az embereket, beszéltünk a 9.11 tragédiától, és hát bele gondolni is szörnyű volt, hogy gyakorlatilag a velünk szemben lévő helyen történt a tragédia. A pláza mögött már nyugisabb volt, ott megintcsak egy mesés park, illetve  a part menti séta alkalmával láthattuk a Szabadság szobrot. Számlálgatva kiértünk a Wall Streetre, a világ tőzsde birodalmának helyéhez. Lőttünk pár képet a Bika szoborral aztán mentünk egy másik metróhoz. Na itt azért már érdekesebb volt a látvány, mondjuk ez is filmbeli jelenet volt, de nem épp a vígjáték, hanem valami krimi helyszíné tárult elénk a metro állomáson. Képet majd mellékelek.
New Yorkban van két kis városrész, a Little Italy és a China Town. Bora nagyon szereti az olasz világot, nem volt kérdés, hogy megnézzük. Nagyon finom olasz kaját ettünk ott, jól éreztük magunkat, tényleg egy olasz városkának van berendezve, bár azért a souvenir boltok már többségben vannak. A China Town az viszont nagyon menő volt. Ott tényleg kínai kajáldák, portékák, piac,fűszerekkel.
Na és megint elérkeztünk egy fontos állomáshoz a Brooklyn hídhoz! Személy szerint engem a könyvtár és ez a híd érdekelt a legjobban.Ez a híd közel 2km hosszú függőhíd, ami 6 sávos,
de a gyalogosoknak és a bicósoknak az autó út felett külön út van. Acél szerkezetű, mintha drótok kereszteznék egymást. Mesés a híd, óriási, félelmetes, és természetesen különleges látkép van a másik oldalról Manhattenre. Bár elég szeles időnk volt, nagyon élveztünk ott lenni, nem volt tömeg, vagyis inkább úgy mondom, hogy mindenki a saját sávjában sétált. Mikor átértünk Dumbo-ba, gyorsan be is ültünk egy bárba felmelegedni, én már ott éreztem, hogy elvesztem, de Ádám és Bora fényképezés iránti imádata és kedve nem csökkent. Nagyon jó volt ott állni a híd lábánál, és arra gondolni, hogy milyen szerencsés emberek vagyunk, hogy itt lehetünk. Mivel ma is kimerítő túránk volt, így haza még séta a hídon, metro és vacsora és ital beszerzés. A mai vacsora menü is pizza és saláta volt, na meg whisky a lobbiban :)















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése